Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Ticket account
U bent hier: Home / Bibliotheek / Abonnementen / Gastlenen
Info

Gastlenen

Ben je lid van een bibliotheek buiten de provincie Groningen, dan kun je ook lenen bij alle vestigingen van Biblionet Groningen en Groninger Forum.

Wil je gebruik maken van gastlenen, dan kun je je inschrijven bij een Groningse bibliotheek. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs en de bibliotheekpas van je thuisbibliotheek mee te nemen. Als je ingeschreven bent als gastlener dan krijg je een tijdelijke bibliotheekpas waarmee je direct kunt lenen. Je bibliotheekpas krijg je thuisgestuurd.

Spelregels voor gastlenen

  • Om te kunnen gastlenen, heb je een geldig bibliotheeklidmaatschap van je thuisbibliotheek nodig dat gastlenen toestaat. Of je met je abonnement kunt gastlenen, kun je navragen bij je eigen bibliotheek. Zolang je een geldig abonnement hebt bij je thuisbibliotheek kun je gratis gebruikmaken van gastlenen.
  • Om je in te schrijven als gastlener heb je een geldig legitimatiebewijs en de bibliotheekpas van je thuisbibliotheek nodig.
  • Als gastlener bij het Groninger Forum kun je lenen en inleveren in alle vestigingen in stad en provincie Groningen. Als je je hebt ingeschreven als gastlener in bijvoorbeeld Bibliotheek Stadskanaal dan kun je ook terecht in Bibliotheek Hoogezand; je hoeft je daar dan niet nog een keer als gastlener in te schrijven.
  • De materialen die je leent als gastlener moet je ook terugbrengen in een van de Groningse bibliotheken. Je kunt ze dus niet bij je thuisbibliotheek inleveren.
  • Als gastlener kun je ook gebruikmaken van online reserveren¬†en van de gratis herinneringsmail. Meer informatie vind je bij reserveren.
  • Voor het gastlenen gelden de leenvoorwaarden en het bibliotheekreglement van Biblionet Groningen. Deze kunnen anders zijn dan die je gewend bent van je thuisbibliotheek.

 

Leenvoorwaarden

Boeken* Gratis 4 weken te leen
Cd, dvd, game of cd-rom Gratis 4 week
Maximaal tegelijk lenen 25 items
Extra pas op verzoek Ja
Abonnementsgeld per jaar Gratis
Reserveren Gratis


*
Voorwaarden voor boeken gelden ook voor tijdschriften, luisterboeken, daisy-roms, bladmuziek, informatieve dvd's en taalcursussen.