Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Mijn account
U bent hier: Home / Events / Rossija
Info

Rossija

Overweldigend romantische klassieker naar het boek van Boris Pasternak over liefde en verlangen in een door revoluties en oorlog geteisterd Rusland.

Lees meer »

Fris en verrassend, groots en meeslepend, romantisch en theatraal drama over liefde en verlangen, naar het wereldberoemde boek van Leo Tolstoi uit 1877.

Lees meer »


Rusland-Nederlandjaar

Ter gelegenheid van het bilateraal jaar Rusland – Nederland biedt ForumImages Rossija (Россия): bijna een jaar lang Russische films en meer. De Russische en Sovjet – cinema speelt al bijna een eeuw een grote rol in filmtheaters en filmhuizen van Nederland. In de reguliere bioscoop is slechts zelden een ‘Rus’ te zien.  Het Ruslandjaar biedt een mooie kans om een grote dwarsdoorsnede van Russische klassiekers, recente filmtheaterhits, een aantal nep-Russen (van Woody Allens parodie Love and war tot een zwierige Hollywoodvariant van Anna Karenina) en documentaires opnieuw een podium en wit doek te gunnen. Dit programma kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Groninger Forum en de stichting Noord-Nederland Rusland 2013.


Partners

ForumImages organiseert dit festival in samenwerking met Noord-Nederland Rusland 2013.


Rossija dessert: Doctor Zhivago

Hoe precies is nog even geheim, maar na afloop van Rossija is er gelegenheid tot afkicken bij de voorstellingen van de bekendste Amerikaanse Ruslandklassieker: Doctor Zhivago met Omar Sharif en Julie Cristie door David Lean (Brief encounter). Deze film wordt dit najaar in volle glorie opnieuw in de bioscopen uitgebracht.


Leven na Rossija: In the fog

Gelukkig houdt met het einde van Rossija de 'Russische' film niet op te bestaan. Vanaf donderdag 12 december is het grimmige Wit-Russische oorlogsdrama In the fog te zien. Een beladen film over schuld en onschuld in door WOII geteisterd Wit-Rusland, het vergeten deel van de voormalige Sovjet-Unie waar oude tijden helaas nog voortduren en dit soort films niet gemaakt mogen worden.

Programma Ruslandjaar