Persoonlijke hulpmiddelen
Winkelwagen Mijn account
U bent hier: Home / Events / IFFR in Groningen 2013
Info

IFFR in Groningen 2013

IFFRiG 2013

Het programma is bekend en de kaartverkoop gestart!

IFFRiG 2013

Donderdag t/m zaterdag van 21.30-22.30 uur. Gratis te bezoeken in zaal 2.

Lees meer »

Die Welt openingsfilm IFFRiG

Verrassend debuut van de Groningse regisseur Alex Pitstra waarin Abdallah, een jonge dvd-verkoper uit Tunis, begint te dromen van een beter leven in Europa.

Die Welt openingsfilm IFFRiG

IFFR in Groningen

In vijf dagen tijd wordt voor filmliefhebbers en cinefielen een dwarsdoorsnede getoond van het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. Noordelijke filmadepten die zich de reis naar de Maasstad willen besparen, Randstedelijke filmliefhebbers die wel eens wat anders willen en andere bioscoopbezoekers die vanuit hun bioscoopstoel een trip willen maken naar verre streken, zijn allen van harte welkom op de 17e Groningse pocketeditie van het IFFR. Een selectie van het nieuwe, internationale filmaanbod met festivalhoogtepunten en gloednieuwe cinematografische verrassingen uit alle uithoeken van de wereld. Uiteraard doen we ook een greep uit de diverse themaprogramma’s, is er de kortfilmmarathon, een zwijgende klassieker met live begeleiding en de jaarlijkse Grote Groninger Filmquiz.

 

Om enige lijn in het enorme programma van het festival aan te brengen, is door 'Rotterdam' een aantal programmonderdelen in het leven geroepen, waaronder

 

 

 


gedoodverfde publieksfavoriet: Wadjda

De race is gelopen. Wadjda was de favoriet en bleef dat ook. Verrassingsfilm Matterhorn kwam nog wel in de buurt maar haalde het niet. Zie hier het overzicht. Of Wadjda verder in première zal gaan in ForumImages is nog even onbekend.


Talkshows

Donderdag t/m zaterdag van 21.30-22.30 uur zijn de IFFRiG- talkshows gratis te bezoeken in zaal 2. Talkshowhost Bram Douwes, geassisteerd door tafeldame Barbara van Velsen, spreekt met filmmakers, filmkenners en andere dwaalgasten. Op donderdag wordt er uitgebreid gesproken met de Groninger makers van de IFFRiG-opener Die Welt, op vrijdag is er aandacht voor Iraanse film en op zaterdag wordt er onder andere gesproken over opmerkelijke Nederlandse films in het festival: De wederopstanding van een klootzak en Silent Ones. De gesprekken worden afgewisseld met bijzondere festivaltips en vooruitblikken, een kleine quiz, columns van Koos Dijksterhuis en spannende luisterliedjes.


Programmawijzigingen

Het begint bijna!. Zoals te verwachten in een festival zijn er helaas vrijwel altijd programmawijzigingen:

vr 1 feb 23.59 Spring breakers vervalt, vervangen door Errors of the human body

za 2 feb 21.30 Spring breakers vervalt, vervangen door Pieta

Call girl is Nederlands ondertiteld ipv Engels.
(aangepast: 28/01/2013 13.10. twitter #IFFRiG)


Eten en Drinken

Tijdens de vijf dagen van het International Film Festival Rotterdam in Groningen geldt een andere menukaart.


Trailer IFFRiG 2013


Programmaboekje PDF

Zie hier het programmaboekje van IFFRiG en bekijk hier ook het blokkenschema.


De Uitloop

Elke dag worden bezoekers geïnterviewd over het IFFRiG. Wat vinden andere bezoekers van de film die jij nog wilt gaan zien of die jij al gezien hebt. Ben je het met ze eens? Wil jij deze film nu ook zien? Lees dit vermakelijke leesvoer.


Live muziek: Femme Vanille

Zondag vanaf 16.00 uur treedt de Utrechtse jazz-pop band Femme Vanille op in de bovenfoyer van ForumImages. Lees hier meer.


Kaartverkoop

Reserveren is niet meer mogelijk (sinds do 31 jan 12.00 uur)

Telefonisch reserveren en kaartverkoop starten op woensdag 23 januari om 10.00 uur.
Net als in voorgaande jaren kunt u alleen kaartjes reserveren in de week voorafgaand aan en niet tijdens het festival. U kunt uw gereserveerde kaarten tot uiterlijk donderdag 31 januari, 12.00 uur ’s middags, afhalen bij de kassa van ForumImages. Bij reserveringen voor films op woensdag 30 januari geldt: uiterlijk een half uur voor aanvang afhalen. Na woensdag 30 januari kan er niet meer gereserveerd worden. Donderdag 31 januari vanaf 12.00 uur gaan alle niet opgehaalde reserveringen opnieuw in de verkoop, waarbij eerst de wachtlijsten zullen worden afgewerkt. Om in aanmerking te komen voor kaarten dient u vanaf 12.00 uur aanwezig te zijn.

 

Telefonisch reserveren (tijdens openingsuren kassa): 050-312 04 33, houd pen en papier gereed alstublieft. Reserveren per e-mail is niet mogelijk, aan de kassa kan het wel.

 

Rolstoelplaatsen

Het aantal rolstoelplaatsen in onze filmzalen is beperkt. Wilt u in een rolstoel een voorstelling van het IFFRiG bezoeken neemt u dan alstublieft contact met ons op. Wij kunnen u laten weten voor welke voorstellingen nog een plaats voor een rolstoel beschikbaar is zodat u niet tijdens het festival teleur gesteld wordt. Bel of mail met de kassa: 050-3120433 of kassa@forumimages.nl

 

Zie in de overige nieuwsberichten de openingstijden van de kassa tijdens het festival, de speciale entreeprijzen die gelden voor het festival en de kaartverkoop + entreeprijzen voor de programmaonderdelen in het Grand Theatre en Vera.


Openingstijden kassa

De kassa sluit een kwartier na aanvang van de laatste filmvoorstelling. Eenmaal gekochte kaarten worden niet retour genomen.


Entreeprijzen IFFRiG

Losse tickets € 9,50
Met korting € 7,50
10-rittenkaart € 70,-
5-rittenkaart € 40,-


NB. De festivalrittenkaart is alleen geldig voor reguliere festivalfilmvoorstellingen. De reguliere ForumImages-tienrittenkaart is tijdens het festival niet geldig. Als u in het bezit bent van een festivalrittenkaart moet u voor iedere voorstelling een kaartje bij de kassa halen. Met een vijf- of tienrittenkaart kunt u voor meerdere personen kaartjes kopen.
Korting geldt voor kinderen tot 11 jaar, ouderen (65+) en houders van CJP, collegekaart of Stadjerspas.

 

Let op: De prijzen van de programmaonderdelen in het Grand Theatre en Vera zijn afwijkend.


Info andere locaties

Grand Theatre & Der Aa Kerk

Entree € 15,-

€ 12,50 (houders van CJP, collegekaart of Stadjerspas) en € 10,- (op vertoon Grandpas of IFFR 2013 toegangsbewijs).

Entree filmquiz € 7,50 (inclusief consumptie).

Kaartjes van € 10,-voor de voorstelling in het Grand Theatre en de Der Aa Kerk zijn tot 45 minuten voor aanvang ook te verkrijgen aan de kassa van ForumImages. Daarna op locatie. Voor meer informatie over kaartverkoop in het Grand Theatre zie www.grandtheatregroningen.nl

 

Vera

Vera filmvoorstellingen € 7.- (of rittenkaartstrip)

IFFRiG afterparty: maandkaart (maandkaart €1,50 te koop bij de kassa in Vera)

Kaartjes voor de voorstellingen in Vera kunnen worden gekocht in ForumImages en vanaf een half uur voor aanvang in Vera.


IFFRiG hotelarrangementen

Het leukste hotel in Groningen, Het Paleis biedt tijdens het IFFRiG speciale arrangementen aan. Het Paleis beschikt over 10 hotelkamers, die allen zijn ontworpen door Groningse vormgevers.

 

IFFRiG-Arrangementen Het Paleis van 30-01 t/m 3-02 2013

Arrangement

1 overnachting in Het Paleis (op basis van een tweepersoonskamer)

Welkomstdrankje + Ontbijt

Twee filmtickets (pp) naar keuze

Prijs pp: €85,-

toeslag 1 ps kamer: €25,- (excl. toeristenbelasting €1,60 pppn, gebruik van fiets inbegrepen)

 

IFFRiG weekend-arrangement (te boeken in laatste weekend 1, 2, 3 februari)

2 overnachtingen in Het Paleis (op basis van een tweepersoonskamer)

Welkomstdrankje + Ontbijt

5 filmtickets (pp) naar keuze

Rondleiding + drankje tijdens Cinemazondag Het Paleis

Prijs pp: €170,-

toeslag 1 ps kamer totaal €50,- (excl. toeristenbelasting €1,60 pppn, gebruik van fiets inbegrepen)


Reserveren bij de receptie van Het Paleis via info@hetpaleisgroningen.nl of via telefoonnummer: 050- 3118849. www.hetpaleisgroningen.nl.

 

NB. De voorverkoop van de filmtickets begint op 23 januari (het programma is bekend op 17 januari). Om zeker te zijn dat je de film kunt zien die op jouw programma staat, is het aan te raden de films tijdig te reserveren via ForumImages. Als de voorverkoop eenmaal is begonnen kunnen er films uitverkocht zijn.

 


Openingsfilm: Die Welt

Die Welt, het verrassende debuut van de Groninger regisseur Alex Pitstra, is het startschot van het IFFRiG. Het Groninger Forum is verheugd dat het IFFR deze film heeft geselecteerd voor hun programma en opent daarom het festival vanzelfsprekend en met veel plezier met Die Welt. Pitstra en cast en crew vieren deze avond de Groningse première in ForumImages. Er wordt groots uitgepakt met drie gelijktijdige, besloten voorstellingen en een openbare voorstelling.

 


Reserveren kan niet meer

Reserveren voor festivalvoorstellingen kan sinds 11.59 donderdagochtend niet meer. Maar vrees niet! Voor de meeste films zijn nog twee tot dertig kaarten verkrijgbaar. Geheel uitverkocht is alleen Oh boy (beide voorstellingen). Informeer even aan de kassa of er nog kaarten zijn.

zo 3

wo 30

vr 1

za 2

10:00 36 [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
10:00 Our Nixon [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
11:45 Penumbra [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
12:00 Memories Look at Me [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
12:15 Blancanieves [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
13:00 Changing Channels Web L…
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
13:45 Silent Ones [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
14:00 Alone [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
15:45 They’ll Come Back [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
16:00 Live muziek: Femme Vanille
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
16:00 Odayaka [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
18:00 Noche [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
20:00 It Felt Like Love [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
22:00 Verrassingsfilm
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen

22:30 Post tenebras lux [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
12:00 De ontmaagding van Eva …
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
12:15 Alone [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
14:15 La noche de enfrente [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
14:15 Parviz [II]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
16:45 Penumbra [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
18:45 They’ll Come Back [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
21:00 GFP Bunny [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
21:15 Nordvest [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
21:30 IFFRiG talkshow
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
23:00 Rengaine [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
23:00 Lesson of the Evil [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
23:55 vervalt: Spring Breakers
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
10:15 Rengaine [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
12:00 Memories Look at Me [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
12:15 Our Nixon [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
13:00 Changing Channels Web L…
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
14:00 Bellas mariposas [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
14:15 Odayaka [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
16:15 La noche de enfrente [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
16:45 GFP Bunny [BF]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
19:00 De ontmaagding van Eva …
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
19:45 Silent Ones [TG]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
21:15 Post tenebras lux [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
21:30 IFFRiG talkshow
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
21:30 vervalt: Spring Breakers
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen
23:30 Lesson of the Evil [SP]
Groninger Forum - Hereplein 73, Groningen